2014. aug 31.

Ebola: Kísérleti gyógyszer ZMapp a "100% hatékony" az állati kísérleteknél.

írta: sandype69
Ebola: Kísérleti gyógyszer ZMapp a "100% hatékony" az állati kísérleteknél.

Az egyetlen klinikai vizsgálati adatok a kísérleti Ebola gyógyszer ZMapp azt mutatja, hogy 100% hatásos majmokon végzett vizsgálatokban. Nature, azt mondta, hogy "nagyon fontos lépés előre".Mégis, a korlátozott készletek miatt nem tudnak segíteni egyelőre a 20.000 megfertőződött ember sorsán Nyugat-Afrikában.Hétből, két ember hal meg a betegségben, és a szérumot még titkosítva tarják, mivel még kísérleti fázisban van! Az orvosokban megfordult,hogy nincs gyógymód Ebolára, amely megölt több mint 1500 embert, Guineában.

koktél 

A kutatók már vizsgálják különböző kombinációjú antitestek hatását immunrendszere. Korábbi kombinációk mutattak némi hatékonyságot állatkísérletekben. ZMapp a legújabb koktélja három antitest kombinációja, amely   Ebolával fertőzött makákóknál 100%-san hatásosnak bizonyult._77157526_pooley.jpg

Kanadában a Közegészségügyi Hivataban Dr. Gary Kobinger, azt  mondta, hogy ezzel egy hatalmas lépést tettek az előző antitest kombinációkhoz képest, a javulás mértéke, megérte a várakozást, és fantasztikus hogy előrehaladottan fertőzött állatokat is megtudnak menteni, de azt, hogy az emberre milyen hatással lesz, még nem tudják, mert mások az állatokra vonatkozó adatok.Az orvosok elakarják kezdeni a kezelést embereken is.

 

_77263861_454204690.jpg

Szólj hozzá

vírus kísérlet gyógyszer állatkísérlet feltalál tudós szérum Ebola